La nostra llengua és l’origen del sentit del gust, capaç d’identificar i registrar amb la saliva i l’aire les diferents molècules químiques dels aliments.

L’olfacte col·labora en la percepció del gust. Si ens tapem el nas, el sabor canvia. La vista i l’oïda també col·laboren, per exemple en el “cric cric” dels cruixents.

Parlem de la llengua?

La llengua està recoberta per papil·les, fungiformes, foliats, caliciformes, filiformes sense funció gustativa, totes elles tenen botons gustatius capaços de captar els estímuls químics dels aliments i mitjançant el nervi facial arriben al cervell i som capaços de captar el gust.

Els sabors es capten en qualsevol part de la llengua, els botons no són específics per a cada gust.

Sabors?

Distingim 5 sabors: dolç, salat, amarg, àcid i umani (exquisit).

Els canvis en la percepció del gust van des de no sentir gust, agèusia, a sentir molt de gust, hipergèusia, o canvis en el gust.

Les causes poden ser locals o generals, pròtesis dentals, traumatismes, medicació, radioteràpia, sequedat de boca…

Si tens qualsevol dubte, el teu dentista et pot ajudar a millorar el sabor dels aliments!

No hi ha cap resposta

Deja una respuesta