L’halitosi és la definició científica de mal alè. Pot tenir moltes causes i és comú que la persona afectada no ho percebi.

Anàlisis i detecció

Per analitzar l’origen del mal d’alè utilitzarem la classificació de Miyazaki:

  • Halitosi fisiològica: es produeix per aliments com l’all o el peix, disminució de la saliva, mala higiene oral, etc.
  • Halitosi patològica oral: es produeix per malalties de la boca o aquelles que disminueixen el flux de saliva, càries, malalties de les genives, etc.
  • Halitosi patològica extra oral: té origen en la respiració, els pulmons, el sistema digestiu, etc. Per exemple diabetis, càncer, cirrosi o acidesa.
  • Halitosi psicològica: la mala olor no és percebut per tercers i pot desenvolupar un trastorn obsessiu.

L’halitosi s’estudia i es tracta. Una visita a l’odontòleg analitzarà la seva durada, el consum d’alcohol, tabac, medicació, dieta, malalties, alteracions otorrino-laringòlogues i hàbits sobre higiene oral. Després analitzarà el tipus i volum de saliva, higiene oral, anàlisi microbiològica oral i anàlisi dels gasos odorants, establint un tractament depenent de la causa.

Aconsellem una bona higiene oral amb raspallat de llengua i neteja interdental, acompanyat d’una bona hidratació. Si persisteix l’halitosi, consulta amb el teu dentista. Té solució!

Una resposta

Deja una respuesta