En el post d’avui us deixem un article molt interessant publicat al web www.infosalus.com:
Quina quantitat de sol és bona per a la salut? Aquesta és la pregunta que s’han fet investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV), que han estimat el temps necessari d’exposició a la radiació solar per obtenir les dosis recomanades de vitamina D.
D’acord a les seves conclusions, a la primavera i a l’estiu són suficients de 10 a 20 minuts al sol, mentre que en els mesos d’hivern es necessitarien gairebé dues hores, pel que resulta difícil assolir valors òptims per a la gran majoria de la població, informa en un comunicat l’Agència SINC.
Cada any, els estudis sobre els beneficis de prendre el sol en dosis moderades s’intercalen amb els que confirmen els riscos que comporta fer-ho de forma excessiva.
Però, tot i que la radiació solar ultraviolada (UV) intervé en el desenvolupament d’eritema solar, càncer i envelliment de la pell, també redueix la pressió arterial, sintetitza la vitamina D i millora el tractament de diverses patologies.
La insuficiència de vitamina D s’associa amb un major risc de patir diverses malalties en l’edat adulta. Atès que molt pocs aliments contenen aquesta vitamina, la seva síntesi en la pell a partir de l’exposició solar és la principal font natural que existeix.
Cal destacar que l’edat dels individus també exerceix un paper important en la síntesi de vitamina D a partir de la radiació UV, ja que amb els anys hi ha una disminució de la capacitat de produir aquesta vitamina, tenint els adults de mitjana edat un 66% del potencial en comparació amb els nens.
Podeu llegir tot l’article en aquest enllaç: http://bit.ly/2mSS3QW.