L’halitosi és la definició científica de mal alè. Pot tenir moltes causes i és comú que la persona afectada no ho percebi.
Anàlisis i detecció
Per analitzar l’origen del mal d’alè utilitzarem la classificació de Miyazaki:
- Halitosi fisiològica: es produeix per aliments com l’all o el peix, disminució de la saliva, mala higiene oral, etc.
- Halitosi patològica oral: es produeix per malalties de la boca o aquelles que disminueixen el flux de saliva, càries, malalties de les genives, etc.
- Halitosi patològica extra oral: té origen en la respiració, els pulmons, el sistema digestiu, etc. Per exemple diabetis, càncer, cirrosi o acidesa.
- Halitosi psicològica: la mala olor no és percebut per tercers i pot desenvolupar un trastorn obsessiu.
L’halitosi s’estudia i es tracta. Una visita a l’odontòleg analitzarà la seva durada, el consum d’alcohol, tabac, medicació, dieta, malalties, alteracions otorrino-laringòlogues i hàbits sobre higiene oral. Després analitzarà el tipus i volum de saliva, higiene oral, anàlisi microbiològica oral i anàlisi dels gasos odorants, establint un tractament depenent de la causa.
Aconsellem una bona higiene oral amb raspallat de llengua i neteja interdental, acompanyat d’una bona hidratació. Si persisteix l’halitosi, consulta amb el teu dentista. Té solució!
1 comentari
Fernanda
Va bé saber això de què es important una bona hidratació. Li recomanaré al meu marit, ja que sovint li acostuma a fer mal olor l’alè.