Els infants disposen d’un llenguatge propi i experimenten i interpreten la realitat des d’una lògica diferent de la dels adults. Aquest fet genera que sovint ens trobem perduts a l’hora de comprendre els motius pels quals pateixen els infants.

Situacions quotidianes com una separació parental, la pèrdua d’un familiar, la dificultat per adaptar-se a una nova situació els pot generar un intens malestar, però sovint ho manifesten a partir d’altres modalitats com problemes de conducta, malestars en el cos, dificultats de relació amb els companys o amb els aprenentatges.

Quan apareix algun tipus de dificultat o símptoma es pot considerar des d’una perspectiva psicopatològica (trastorn d’ansietat, TDAH, TOC, Trastorn de conducta…) o/i com un malestar a desplegar i a elaborar.

Què fem?

La nostra proposta és acompanyar als infants en la construcció de respostes i solucions a les seves dificultats, a partir dels seus propis recursos, creativitat i saber. Per a això, els nostres instruments principals són el diàleg i el joc.

Els infants necessiten experimentar i fer-se preguntes. Servir-se de la seva curiositat i del seu gust per aprendre, per a trobar la seva manera particular d’estar bé a la família, a l’escola i en els espais d’oci.

Treballem amb els infants, però també amb els seus pares. Acompanyem als pares en la interpretació dels actes, paraules i silencis dels seus fills, per a trobar noves respostes davant els problemes. Els acompanyem en la difícil tasca d’educar als seus fills i facilitar el seu desenvolupament personal i social.

Realitzem coordinacions amb les escoles i treballem amb els professionals responsables dels infants per tal d’afavorir que els infants puguin assimilar i servir-se del que la família, l’escola i l’entorn social els ofereix.

Treballem amb beques MEC, orientant a les famílies d’infants amb necessitats educatives especials en els tràmits de sol·licitud d’ajuts perquè puguin accedir al seguiment psicològic al marge de la pròpia renta.   Més informació.

Què tractem?

  • Ansietat, angoixa.
  • Tristesa, dols, desgana.
  • Irritabilitat, rebequeries, gelosia, agressions.
  • Alteracions del son, malsons.
  • Anomalies en l’alimentació.
  • Afectacions en el llenguatge i la comunicació.
  • Agitació corporal i hiperactivitat.
  • Falta d’atenció, falta de concentració.
  • Pors, fòbies.